Skip to content

In gesprek met Louise Cohen, polyvalent ontwerper
THE UPCYCLE COLLECTION

Polyvalent ontwerper? Dat klinkt interessant…! 
Als polyvalent ontwerper kijk ik hoe ik het beste mensen en spullen tot hun recht kan laten komen. Door dat bij elkaar te brengen in een ontwerp komt dat ten goede van het welzijn van de gebruikersEr ontstaat zo verbinding tussen meubelsmensen en milieu 
 
Hoe ben je op het idee gekomen van THE UPCYCLE COLLECTION? 
Begin 2000 had ik al een analyse gemaakt van de dingen die als overschot niet meer verkocht worden bij kringloopwinkels en daar een serie ontwerpen voor bedachtOmdat ik bij het maken van mijn designconcepten en modulaire ontwerpen al jaren samenwerk met een netwerk van mensen die grote interieur projecten inrichten zag ik hier kansen om te voorkomen dat dit overschot afval wordt.  
 
Ik heb bij het ontwerpen van de collectie mijn uiterste best gedaan om de meest kritische professionals te verleiden en dat is goed gelukt. Daardoor ben ik de schakel geworden tussen de zakelijke markt” die graag zorgenvrij wil inrichten en de aangesloten kringloopwinkels en hun circulaire, inclusieve werkplaatsen. En natuurlijk ook heel fijn om ondertussen mensen thuis blij te maken…!  
 
Wat vind je het leukste werk om te doen? 
Kasten bouwen! Samengestelde Kasten welteverstaan. Maar ook het maken van design recepten. Kortgezegd houdt dat in als men ontwerpen van THE UPCYCLE COLLECTION gaat maken er design recepten aangehouden worden, zodat je ten alle tijden een kwalitatief, hoogwaardig eindproduct hebt als eindresultaat. Het leuke van het recept is dat je weet wat het eindproduct is en er altijd ruimte is voor creatieve inbreng van de makers. Een leuke wisselwerking! 
 
Waar ben je het meest trots op?
 
De mensen van de werkplaats met veel plezier tot hun recht te laten komen en hun creativiteit. Alle opdrachten die wij hebben gekregen dragen bij aan het voorkomen van afval, dat is een ontzettend mooi gegeven. Onze opdrachtgevers kiezen voor ons, puur vanwege de kwaliteit van het design. Een mooier compliment kun je niet krijgen! 
 
Hoe zie jij de toekomst voor je voor wat betreft duurzaamheid? 
Mijn visie met THE UPCYCLE COLLECTION is om er samen naar toe te werken dat je voor al je basisinkopen in huis, van glazen tot klokken, eerst naar de kringloopwinkel gaat iplaats van dit nieuw aan te schaffen. Er staan nog veel mooie projecten op de planning! Boven bij de werkplaats hebben ze bijvoorbeeld een kleingoed afdeling gemaakt om deze producten te gaan makenDat is straks allemaal te koop in de eigen showroom.  
 
De collectie is opgezet om zoveel mogelijk afval te kunnen voorkomen en dat begint aardig te lukken. We hebben een onverwacht groot aantal Samengestelde Kasten voor woonhuizen gemaakt en we hebben we al een aardig aantal grote projecten mogen afleveren. De CWU zit al tot half februari vol..Gelukkig zal de werkplaats verder uitgebreid worden, dus dan kunnen we volgend jaar nóg meer maken. 

Back To Top